Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در هفته سیزدهم بارداری سرعت رشد جنین بیشتر می‌شود و زیبایی صورت او بیشتر شده است  چرا بیشتر شبیه انسان به نظر می رسد هر چند که هنوز تفاوت های بسیاری با یک انسان کامل دارد. اتفاقات جالبی که در هفته سیزدهم بارداری برای جنین رخ می دهد

نوزاد شما اکنون به اندازه هلو است و 7.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

4 وزن طول قد اوست و حدود 23 گرم وزن دارد بیشتر در تعادل با بقیه بدن قرار دارد و اندازه آن حدود یک سوم کل طول بدن است.

کودک شما می تواند دست های خود را حرکت دهد و می تواند انگشت شست خود را در دهان خود قرار دهد و بمکد.

تغییر و تحولاتی که بین هفته های 11 تا 14 هفته برای نوزاد اتفاق می افتد عبارتند از:
     غدد بزاق شروع به کار می کنند و رشد و تکامل تارهای صوتی ادامه دارد.
    پلک ها در حال حاضر بسته هستند و تا هفته 28 بسته باقی خواهند ماند.
    حالا می توانید ضربان قلب جنین را با سونوگرافی داپلر بشنوید.
    ریه ها در حل تکمیل شدن هستند و جنین مایع آمنیوتیک را استنشاق می کند.
    طحال و کبد در حال فعالیت است گلبول های قرمز را پایش و آنتی‌بیوتیک تولید می‌کنند.
    روده‌ها از سمت بند ناف به شکم حرکت می‌کنند.
    اندام جنسی ظاهر می شوند.
    سر بزرگ است.
    جوانه های دندانی ظاهر می شوند.
    کودک می تواند مشت کند.
    موهای بدن در حال رشد هستند.
    عضلات و سیستم عصبی جنین در حال تکمیل هستند.
    کلیه ها ادرار تولید می کنند که تبدیل به مایع آمنیوتیک می شود.

علائم بارداری در هفته سیزدهم

رحم شما در هفته سیزدهم بارداری به اندازه یک گریپ فروت یا بزرگتر رشد کرده است .

در سه ماهه دوم بارداری خانم ها بیشتر احساس راحتی و آسایش می کند و برخی علائم فیزیکی در هفته سیزدهم بارداری سراغ خانم ها می آید که به برخی از آنها اشاره می کنیم.

    تغییرات پستان و حساسیت شدن آنها
    خستگی
    سوزش سر دل  یا گاز معده
    تمایل یا تنفر از برخی  غذاها یا به اصطلاح ویار
    یبوست
    افزایش در رگه های قابل مشاهده است
   برآمده شدن رگ‌ها و شریان‌های بدن

عفونت ادراری در  بارداری و علائم آن

توجه داشته باشید که در دوران حاملگی خطر عفونت ادراری (UTI) افزایش پیدا می‌کند.

نشانه هایی که باید مورد توجه قرار گیرند عبارتند از:

    ادرار مکرر، ادرار فوری یا دردناک
    درد یا گرفتگی شکم
    درد پشت
    بوی بد  یا خون در ادرار
    احساس ناخوشی، درد و خستگی
    درجه حرارت بالا
    تب و لرز

اگر با علائم عفونت ادراری رو به رو شدید به پزشک مراجعه کنید.

 یا عفونت دیگری را تجربه می کنید با پزشک صحبت کنید.

مراقبت های بارداری در هفته سیزدهم بارداری

در پایان سه ماهه اول، سطح هورمون های بدن مادران باردار تا حدودی کاهش می یابد و شما تدریج احساس راحتی خواهید کرد و ممکن است در برخی خانم ها به دلیل کاهش سطح هورمون ها میل جنسیافزایش پیدا کند.

گرگرفتگی می تواند به دلیل تغییرات هورمونی رخ دهد و شما نسبت به طعم و بوی  حساس شوید و تغییرات در میزان قند خون نیز می تواند باعث کاهش میل شما به غذاهای شیرین شود.

سعی کنید قهوه مصرفی خود را محدود کنید و به جای آن ار انواع میوه ها، سبزیجات و تنقلات سالم استفاده کنید  همچنین مطمئن شوید که رژیم غذایی شما دارای پروتئین کافی برای حفظ قند خون شما در طول روز است و اکثر زنان هر روز حدود 70 گرم پروتئین نیاز دارند.

به یاد داشته باشید که نباید به دلیل اینکه 2 نفر هستید 2 برابر بخورید و این تفکر ممکن است پس از تولد نوزاد شما را گرفتار چاقی کند.

خانم های باردار در دوران حاملگی باید کالری مصرفی خود را در روز حدود 300 کالری افزایش دهند و توجه داشته باشند که افزایش وزن در دوران بارداری بیشتر در سه ماهه دوم و سوم اتفاق می افتد.

تست ها و آزمایش ها در هفته سیزدهم

از هفته ها 11 تا 14، شما ممکن است یک سونوگرافی برای ارزیابی وضعیت جنین داشته باشید. اسکن می تواند بررسی کند که آیا مایع اضافی زیر پوست پشت گردن کودک وجود دارد؟ یا نه.

آزمایش خون بین هفته های 10 تا 13 برای تشخیص برخی بیماری ها مانند سندرم داون موثر است افزون بر ااین آزمایش خون برای تشخیص سندرم داون، Trisomy 18، اسپینا بیفیدا و سایر بیماری های ژنتیکی انجام می شود و می تواند در طول هفته های 15 تا 20 تکرار شود.

همچنین آزمایش خونی وجود دارد که DNA کودک شما را بررسی می کند و می تواند اطلاعاتی در مورد خطر ابتلا به نارسایی های کروموزمی کودک ارائه دهد.

اگر تا به حال احساس آرامش کرده باشید، این هفته ممکن است شروع یک مرحله راحت تر از بارداری باشد.

سه ماهه دوم زمان خوبی برای سفر و یا یک تعطیلات است زو باید تلاش کنید ورزش و رژیم غذایی سالم داشته باشید.

با گذشت زمان، کودک شما کمتر در معرض عفونت و سایر خطراتی که ممکن است پیش بیاید قرار می گیرد اما با این حال، خطر وجود دارد و شما باید همچنان مراقب باشید و از مصرف الکل، تنباکو، ماهی هایی با جیوه بالا و مقدار زیادی کافئین اجتناب کنید.

اگر دچار علائم سقط جنین مانند خونریزی، نشت مایع، احساس ضعف  یا سرگیجه، فشار خون پایین، درد شانه یا درد شدید لگن یا گرفتگی گردن شدید فوری با پزشک خود تماس بگیرید.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۲۶۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟

عضو هیئت مدیره انجمن اعصاب ایران با بیان اینکه عوامل مختلفی بر میزان هوش و توانمندی فرزندان تأثیرگذار است، گفت: مادر در دوران بارداری باید به دوری از استرس و داشتن آرامش توجه داشته باشد و فراهم کردن تغذیه مناسب برای نوزاد از جمله مواردی است که بر تقویت هوش و توانمندی‌های او تاثیرگذار است.

میرشهرام صفری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به عوامل مؤثر بر هوش کودکان اظهار کرد: عوامل مختلفی بر میزان هوش و توانمندی فرزندان تأثیرگذار است که بخشی از این عوامل به دوران نوزادی و بخش دیگری به دوران بارداری مادر مربوط می‌شود.

وی افزود: مادر در دوران بارداری باید به داشتن تغذیه مناسب و دوری از استرس، اضطراب و داشتن آرامش توجه بیشتری داشته باشد، چراکه موارد بیان شده بر رشد و نمو کودک تأثیر بسیاری دارد، همچنین یک مادر باردار باید از مواد سمی، آلاینده‌ها و داروهایی که بر مغز کودک تأثیرگذار است دوری کند تا نوزاد متولد شده از مغز سالم برخوردار و بهره هوشی خوبی داشته باشد.

عضو هیئت مدیره انجمن اعصاب ایران تصریح کرد: در دوران بارداری، مادر باید به خواب کافی خود اهمیت دهد و در صورتی که بارداری او دارای مشکلاتی است، به دنبال درمان باشد، همچنین ابتلای مادر به مشکلاتی از جمله آلرژی و حساسیت‌های خاص می‌تواند بر مغز کودک تأثیر داشته باشد.

صفری ادامه داد: با توجه به اینکه دوران نوزادی یکی از مهمترین دوران زندگی هر فرد به شمار می‌رود، فراهم کردن تغذیه مناسب برای نوزاد که همان شیر مادر است و استفاده مکمل‌ها با دستور پزشک از جمله موارد حائز اهمیت به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه نوزاد باید خواب کافی داشته باشد و در صورتی که موانعی بر سر داشتن خواب کافی و باکیفیت کودک وجود دارد، والدین باید نسبت به رفع آن اقدام کنند، گفت: والدین باید به صورت مداوم با کودک بازی کنند، چراکه انواع بازی‌های مختلف منجر به افزایش توانمندی کودکان خواهد شد.

توانمندی کنجکاوی و جست‌وجوگری را در نوزاد تقویت کنید

عضو هیئت مدیره انجمن اعصاب ایران با بیان اینکه پخش شدن و شنیدن آهنگ‌های ساده و دارای کلام تأثیر مؤثری بر رشد هوشی کودک خواهد داشت و از جمله این آهنگ‌ها می‌توان به آهنگ‌های ساده کودکانه اشاره کرد، اضافه کرد: نوزاد در مراحل ابتدایی، یادگیری را از طریق آواها و ریتم تشخیص می‌دهد و از همین رو به آهنگ‌ها واکنش خوبی نشان می‌دهد.

صفری با بیان اینکه هنگامی که نوزاد مراحل رشد خود را طی می‌کند، توصیه می‌شود که والدین تمرین آواز و همخوانی با او داشته باشد، افزود: والدین باید با کلمات ساده صحبت کردن با نوزاد را آغاز کنند و سپس به سمت استفاده از کلمات پیچیده پیش بروند تا توانمندی‌های کلامی نوزاد افزایش یابد.

وی با بیان اینکه تهیه کردن اسباب بازی‌های مناسب سن از دوران نوزادی تا بزرگسالی از جمله موارد حائز اهمیت به شمار می‌رود و منجر به رشد هوشی نوزاد می‌شود، تصریح کرد: لمس کردن و ماساژ بدن نوزاد منجر به افزایش توانمندی‌های حسی حرکتی او خواهد شد.

عضو هیئت مدیره انجمن اعصاب ایران با بیان اینکه توصیه می‌شود که والدین توانمندی‌های کودک را مبتنی بر حافظه او بسیار بالا نبرند و بیشتر توانمندی کنجکاوی و جست‌وجوگری را در نوزاد خود تقویت کنند، ادامه داد: والدین باید توجه داشته باشند که مهمترین توصیه برای رشد هوشی مناسب کودکان، پرهیز از استفاده وسایل ارتباطی دارای صفحه نمایش هوشمند از جمله تلفن همراه، تبلت و لپ تاپ است.

صفری خاطرنشان کرد: برای نوزادان زیر دو سال مدت زمان استفاده از تلفن همراه و سایر وسایل ارتباطی دارای صفحه نمایش هوشمند برابر با صفر و برای کودکان دو تا پنج سال حداکثر زمان توصیه شده یک ساعت است که والدین باید نسبت به این موضوع توجه ویژه‌ای داشته باشند.

کد خبر 750567

دیگر خبرها

  • انجام ۵۲ هزار زایمان در بیمارستان‌های فارس
  • ورزشگاه‌های میزبان دیدارهای خانگی استقلال ملاثانی مشخص شد
  • قهرمان فوتبال هلند مشخص شد
  • زمان مذاکره تمدید قرارداد استقلالی‌ها مشخص شد
  • زمان تمدید قرارداد بازیکنان استقلال مشخص شد
  • زمان مذاکره تمدید قرارداد استقلالی ها مشخص شد
  • فعالیت بیش از ۱۷۰ ماما در مراکز بهداشتی استان یزد
  • زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد
  • چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟
  • داوران هفته بیست و ششم لیگ برتر فوتبال مشخص شدند