Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-05@21:32:53 GMT

چطور دوقلو دختردار شویم؟

تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۳۷۷۲۰

چطور دوقلو دختردار شویم؟

چه روش‌های بارداری می‌توانند در تعیین جنسیت جنین نقش داشته باشند؟ میزان موفقیت این روش‌ها چند درصد است؟

دو قلو‌ها چطور به وجود می‌آیند؟
قبل از اینکه درباره تعیین جنسیت دوقلو‌ها گفته شود بهتر است درباره انواع دوقلو‌ها بدانید.
دو نوع دوقلو وجود دارد: دوقلو‌های همسان و دوقلو‌های غیرهمسان.

دوقلو‌های همسان
این دوقلو‌ها وقتی به وجود می‌آیند که یک تخمک توسط اسپرم بارور می‌شود و بعد به دو جنین تقسیم می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دوقلو‌ها شبیه هم هستند و ساختار ژنتیک و جفت‌شان هم مشترک است.

دوقلو‌های غیرهمسان
وقتی دو تخمک جدا توسط دو اسپرم جداگانه بارور می‌شوند دو قلوی غیر همسان شکل می‌گیرد. این دو قلو‌ها ساختار ژنتیک خاص خودشان را دارند و جفت جداگانه دارند. این نوع دوقلو‌ها شایع‌تر هستند.

با چه روش‌هایی می‌توان جنسیت دوقلو‌ها را مشخص کرد؟
آی وی اف
آی وی اف یک لقاح آزمایشگاهی است که در آن جنین در آزمایشگاه تشکیل می‌شود و بعد جنسیت مورد بررسی قرار می‌گیرد. بعد از آن جنسیت دلخواه زوج را منتقل می‌کنند که به ۱۰۰ درصد نزدیک است. یعنی اگر خطای آزمایشگاهی رخ ندهد که معمولا خیلی کم است این روش به۱۰۰ درصد نزدیک می‌شود. جالب است بدانید زنانی که از روش آی وی اف برای بارداری استفاده می‌کنند بیشتر صاحب نوزاد دختر می‌شوند. محققان به این نتیجه رسیده‌اند که جنین دختر قوی‌تر از جنین پسر است و در فرآیند انجماد قدرت حفظ و بقای بیشتری دارد. محققان کلینیک ناباروری در پراگ معتقدند نطفه جنین دختر در فرآیند انجماد بیشتر از نطفه جنین پسر زنده باقی می‌ماند.

روش آی یو آی
آی یو آی یا همان تلقیح داخل رحمی یکی از روش‌های مهم کمک باروری است. در روش آی یو آی، اسپرم مرد در دستگاه‌های مخصوص آزمایشگاهی، شسته می‌شوند و اسپرم‌های با تحرک و کیفیت بهتر جدا می‌شوند و سپس با یک لوله از طریق دهانه رحم در زمان تخمک گذاری، در رحم ریخته می‌شوند. در این روش می‌توان پیش از انتقال، اسپرم‌های دارای کرموزوم Y. را از اسپرم‌های دارای کرموزوم X. جدا کرد. یعنی می‌توان اسپرم‌های پسرساز و دخترساز را جدا کرد و فقط اسپرم‌هایی را منتقل کرد که جنسیت دلخواه زوج را تشکیل می‌دهند.

روش PGD
تشخیص ژنتیکی پیش از لانه گزینی یا پی جی دی در صورت انجام IVF یا لقاح خارج رحمی برای بررسی جنین‌ها و انتخاب جنین‌های سالم برای انتقال به رحم استفاده می‌شود. یکی از روش‌هایی که درصد موفقیت زیادی در تعیین جنسیت جنین‌ها دارد همین روش پی جی دی است، چون جنین قبل از کشت در رحم آزمایش می‌شود. بعد از اینکه جنین‌ها در آزمایشگاه با روش آی وی اف ایجاد شدند، پنج تا شش روز به رشدشان ادامه می‌دهند. در روز پنجم یا ششم، از همه جنین‌های در حال رشد برای PGD، بیوپسی انجام می‌شود. بیوپسی شامل گرفتن چند سلول از لایه سلولی جنین است. سپس جنین‌ها ذخیره می‌شوند. بعد از تعیین جنسیت جنین‌ها به رحم منتقل می‌شوند.

مرتب سازی اسپرم
همانطور که می‌دانید اسپرم مرد دارای کروموزم xy است و تخمک زن حاوی کروموزوم xx است. معمولا نیمی از اسپرم تولید شده توسط مرد دارای کروموزوم Y. است که باعث نوزاد پسر و نیمی دیگر دارای کروموزوم X. است که باعث نوزاد دختر می‌شود. با تغییر تعداد کروموزوم‌ها و یا جداسازی لایه‌ها، احتمال تعیین جنسیت جنین قبل از بارداری بیشتر می‌شود. در مرتب سازی اسپرم، سلول‌های اسپرم از مایع منی جدا می‌شوند، اسپرم‌های سالم و متحرک از اسپرم غیر طبیعی جدا می‌شوند و در نهایت هنگام جداسازی اسپرم X. از اسپرم y. می‌توان غلظت اسپرم را به نحوی انتخاب کرد که جنسیت مورد نظر به دست آید. بعد از مرتب سازی اسپرم، نمونه به دست آمده در رحم کشت می‌شود.

زمان تخمک گذاری
در این روش باید به زمان رابطه زناشویی و البته زمان تخمک گذاری توجه کنید. اگر پسر می‌خواهید، به دلیل سرعت اسپرم، لقاح باید نزدیک به زمان تخمک گذاری انجام شود. زمانی که تخمک آزاد شد، اسپرم مردانه که سریع‌تر حرکت می‌کند قبل از اسپرم زنانه که حرکت کندی دارد به تخم می‌رسد. اگر دختر می‌خواهید لقاح باید دو روز و نیم تا سه روز قبل از تخمک گذاری انجام شود.

احتمال دوقلوزایی شما چقدر است؟
این را نباید فراموش کنید که همه زوج‌ها نمی‌توانند دوقلو دار شوند. محققان معتقدند از هر ۱۰۰ زن فقط ۳ زن می‌توانند دوقلو باردار شوند و آن هم اگر این شرایط را داشته باشند:

سابقه خانوادگی
اگر در خانواده زن یا مرد سابقه دوقلو زایی وجود داشته باشد این احتمال بالا می‌رود.

قومیت
آمار‌ها نشان می‌دهد زنان نژاد آفریقایی بیشتر از بقیه نژاد‌های اروپایی و آسیایی می‌توانند دوقلو دار شوند.

قد بلند بودن
احتمال اینکه زنان بلندقد صاحب فرزند دوقلو شوند بیشتر است. زنان سنگین‌وزن هم نسبت به زنان لاغر، شانس بیشتری برای دوقلو زایی دارند.

سن بالای ۳۵ سال
افزایش سن، احتمال دوقلوزایی را بالا می‌برد. زنانی که سنشان از ۳۵ گذشته، نسبت به زنان جوانتر بیشتر شانس دوقلوزایی دارند.

بارداری اول نباشد
محققان معتقدند در بارداری‌های بعدی، احتمال دوقلوزایی بیشتر از بارداری اول است.   منبع: سلامت نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: دوقلو نازایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۳۷۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه به فاسیولا مبتلا می شویم؟

ایسنا/گیلان معاون بهداشتی علوم پزشکی گیلان گفت: مصرف سبزیجات محلی خام همچون چوچاق و خالیواش و نعناع و هر نوع سبزی خودرو و معطر جمع آوری شده از طبیعت و موجود در بازارهای محلی در ابتلای مردم به فاسیولا نقش اساسی دارد.

دکتر سید محمود رضوانی در گفت وگو با ایسنا، فاسیولیازیس را عفونت یا بیماری ناشی از انگل های جنس فاسیولا دانست و اظهار کرد: انگل های فاسیولا کرم های مسطح و برگی شکلی هستند که عمدتا در مجاری صفراوی و کبد دام ها از جمله گوسفند، بز، گاو، گاومیش و برخی از علفخواران دیگر زندگی می کنند.

وی با بیان اینکه برای برقراری چرخه زندگی انگل فاسیولا وجود دام های آلوده، منابع آبی دائمی یا فصلی، بارندگی فراوان و حلزون های میزبان واسط ضروری است، افزود: حیوانات آلوده به فاسیولا تخم انگل را همراه با مدفوع خود به محیط خارج دفن می کنند، در صورتی که این تخم در آب قرار گیرد، در درجه حرارت مناسب پس از حدود سه هفته در داخل آن یک لارو مژه دار به وجود می آید. این لارو پس از تشکیل از تخم خارج شده و با نفود در بدن حلزون های آبزی شروع به رشد و تکثیر می کند و به لاروهای دم دار تبدیل می شوند که این لاروهای جدید نیز پس از کامل شدن از بدن حلزون میزبان واسط خارج شده و در آب رها می‌شوند و به برگ گیاهان آبزی می چسبند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان ادامه داد: حیوانان نشخوارکننده و انسان به دنبال خوردن گیاهان و یا سبزیجات آبزی حامل لاروهای انگل یا آب های سطحی آلوده به فاسیولا مبتلا می شوند.

رضوانی، خوردن سبزیجات محلی آلوده به فاسیولا به صورت خام، خوردن غذاهای تهیه شده با سبزیجات خام مانند دلار و زیتون پرونده، نوشیدن آب های سطحی و آب چشمه های روباز نواحی کوهستانی، خوردن جگر خام یا آبدار و شستن ظروف و سبزیجات مصرفی در آب های سطحی آلوده را از جمله راه های ابتلا به فاسیولا دانست و تاکید کرد: این بیماری دارای دو مرحله حاد و مزمن است و دوره کمون بیماری از چند روز تا چند هفته و چند ماه متغیر است، اما مهمترین نشانه های بیماری شامل تب و لرز و تعریق شبانه و دردهای شدید شکمی و اختلالات گوارش و نشانه های آلرژیک مانند کهیر و خارش و ناراحتی های تنفسی و کاهش ورزن و کم خونی و بزرگی کبد است.

وی با بیان اینکه مصرف سبزیجات محلی خام همچون چوچاق و خالیواش و نعناع و هر نوع سبزی خودرو و معطر جمع آوری شده از طبیعت و موجود در بازارهای محلی در ابتلای مردم به فاسیولا نقش اساسی دارد، گفت: این سبزیجات گاهی به صورت خام در تهیه غذاهای محلی کاربرد دارد که در صورت آلودگی به انگل می تواند در انتقال بیماری نقش ایفا کند؛ از آنجایی که ضد عفونی کردن این سبزیجات مشکل است باید از خوردن آنها به صورت خام پرهیز کنیم.

معاون علوم پزشکی گیلان بر لزوم پرهیز از مصرف توت فرنگی و سبزیجات خام محلی به صورت غیر بهداشتی تاکید کرد و گفت: شست و شوی سبزیجات با آب سالم و همراه با ضد عفونی کردن با محلول سرکه سفید(ترکیب یک به چهار سرکه و آب) به مدت ۱۵ دقیقه باشد. توت فرنگی نیز پس از شست و شو با آب سالم، حتما به مدت سه تا پنج ثانیه در آب جوش وارد شده و سریعا در آب سرد قرار گیرد.

رضوانی با بیان اینکه سبزیجات خام محلی خرد شده، پخته شده و یا خشک شده پس از فریز کردن به مدت پنج روز مصرف شود، عنوان کرد: پاک کردن سبزیجات با دستکش و خودداری از دست زدن به دهان موقع تمیز کردن سبزیجات نیز مورد تاکید است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • امسال رویکرد متفاوتی به اندیشه ورزان جوانی جمعیت داریم
  • چگونه به فاسیولا مبتلا می شویم؟
  • پپ: امیدوارم ۱۵ روز دیگر جام را در دست بگیریم
  • اوزونیدیس: فرودگاه شهر را فقط برای رقیب باز کردند
  • دورۀ دوم علیه دشمنانم تلافی می‌کنم- ترامپ 
  • دورۀ دوم علیه دشمنانم تلافی می‌کنم- ترامپ
  • جلوگیری از سقط عمد ۳ هزار مورد جنین سالم در کشور
  • سالانه بین ۲۵۰ تا ۵۰۰ هزار سقط عمد در ایران انجام می‌شود
  • محبی: با مسعود شجاعی می‌توانیم قهرمان حذفی شویم
  • امام جمعه ساری: ماماها از مسئله زشت سقط جنین فاصله بگیرند