Web Analytics Made Easy - Statcounter

اگر با سری مقالات ما همراه بوده باشید، احتمالا به این نتیجه رسیده­­اید که دیابت بارداری یک بیماری با علائم و نشانه­های خاص است که در صورت مشکوک شدن به آن می­توان با یکسری آزمایشاتی که تحت نظر پزشک متخصص (برای مراجعه به پزشک میتونید از سایت درمانکده؛ نوبت دهی پزشکان اقدام کنید) انجام می­شوند، از آن جلوگیری کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اما سوالی که پیش می­آید این است که علاوه بر تاثیرات فیزیولوژیکی و جسمانی دیابت بارداری که بر مادر و به خصوص فرزند می­گذارد، آیا می­توان رابطه­ی آن را بر جنسیت جنین هم بررسی کرد؟
طبق تحقیقات و بررسی­هایی که بر روی ۶۴۳ هزار مادر باردار بین سال­های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۰ در کانادا انجام شد، این نتیجه گیری به عمل آمد که مادرانی که قبلا دارای نوزاد پسر بودند، در دوران بارداری خود بیشتر در معرض دیابت قرار داشتند.

اما این خطر فقط به همین جا و در مورد پسران ختم نشده و خطر دیابت نوع دو برای نوزادان دختر هم وجود دارد.

از آنجایی که می­دانیم، در دیابت نوع دو، انسولین توسط بدن تولید می­شود، اما مقدار آن کافی نیست یا در استفاده از آن دچار مشکل می­شود. عواملی مانند چاقی، کم تحرکی یا داشتن سابقه­ی خانوادگی یا فامیلی هم در بروز دیابت نوع دو موثر هستند.

طبق یافته­های دیگری که از این پژوهش بدست آمد، مادران بارداری که در طول بارداری خود دارای فرزند دختر و دیابت بودند، بعد از زایمان، احتمال این که در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع دو قرار بگیرند را هم داشتند.

آمار‌های بعدی نشان می­دهند که حدود دو سوم مادران مبتلا به دیابت بارداری، در دوره­های بارداری بعدی خود هم به این عارضه مبتلا می­شوند. این در حالی است که در اندک مطالعاتی ثابت شده است که حدود ۵۰ درصد از مادرانی که به دیابت دوران بارداری مبتلا بوده­اند، طی پنج سال اول بعد از زایمان به دیابت نوع دو دچار شوند.

مادرانی که چاق هستند یا دارای قند خون بسیار بالایی می­باشند (خصوصا بیماران انسولینی) یا مبتلا به دیابت بارداری در دوره­ی قبلی حاملگی خود بودند یا در نهایت دارای حدود قندی مرزی هستند (به طوری که به حدود تعیین شده نزدیک باشند، اما قابل تشخیص نباشند) هم می­توانند مستعد دیابت باشند.

با تمام این توضیحات باید گفت که نباید تک بعدی به این ماجرا نگاه کرد و فقط با تصور اینکه می­توان با تغذیه­ی مناسب از دیابت جلوگیری نمود صرف نظر کرده و به فکر جنبه­های روانی و عاطفی قضیه هم باشیم.

طبق تحقیقی دیگر در استرالیا که بر روی حدود نیم میلیون تولد انجام شد، چنین نتیجه گیری به عمل آمد که بین سلامت مادر و فرزند، و جنسیت کودک ارتباطی وجود دارد. به بیان دیگر نتیجه­ی این مطالعات نشان داد که تعداد تولد‌های زود رس بین فرزندان پسر بیشتر از دختران است.

مادرانی که دارای فرزند پسر در دوران بارداری خود هستند، بیشتر به دیابت بارداری دچار می­شوند. فشار خون این مادران در دوران بارداری نیز بالا می­باشد.

در آخر جا دارد تا گفته شود با تمامی اطلاعاتی که در این نوشته برای شما عنوان شد، باز هم تاکید ما بر این است که خودسرانه عمل نکرده و برای هر نوع موردی (حتی کوچک و ناچیز) به متخصص زنان مراجعه کرده و دوره­ی بارداری خود را تحت نظر یک پزشک به پایان برسانید.



منبع: دلگرم

منبع: پارسینه

کلیدواژه: دیابت بارداری جنسیت جنین انسولین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۳۴۱۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالانه بین ۲۵۰ تا ۵۰۰ هزار سقط عمد در ایران انجام می‌شود

آفتاب‌‌نیوز :

محسن ذاکریان در همایش کنشگران مقابله با سقط عمد جنین در مشهد که با همکاری بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی و جمعیت هلال احمر استان امروز در اردوگاه فرهنگی و تربیتی امام رضا (ع) مشهد برگزار شد، اظهار کرد: آمار‌های غیررسمی در کشور نشان می‌دهد که سالانه بین ۲۵۰ تا ۵۰۰ هزار سقط عمد در سطح کشور انجام می‌شود، عددی که بسیار نگران‌کننده بوده و لازم است تا همه دستگاه‌ها در این زمینه فعالیت‌های جدی کنند.

وی تصریح کرد: مرکز نفس در سال ۱۴۰۰ کار خود را در مشهد و با هدف جلوگیری از سقط عمد جنین سالم آغاز کرد و تاکنون بیش از ۳ هزار مورد جلوگیری از سقط عمد جنین سالم در نقاط مختلف کشور توسط مرکز نفس انجام شده است.

رئیس قرارگاه نفس کشور و مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان رضوی ادامه داد: بیشترین دلیل سقط عمد در کشور را ناسازگاری زوجین و احساس عدم امنیت بوده است.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • وارفارین چیست و چه کاربردی دارد؟ + عوارض، استفاده در دوران بارداری و منع مصرف
  • گشت و گذار خرس قهوه‌ای در پارک ملی گلستان + فیلم
  • فعالیت بیش از ۱۷۰ ماما در مراکز بهداشتی استان یزد
  • فیلم/ گشت و گذار خرس قهوه‌ای در پارک ملی گلستان
  • اعلام آمادگی ارمنستان برای برگزاری دومین نشست جهانی زنان تاثیر گذار
  • چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟
  • ۳ مساله تاثیر گذار بر تحولات منطقه
  • جلوگیری از سقط عمد ۳ هزار مورد جنین سالم در کشور
  • تولید بیماری‌های احتمالی برای نسل آینده؛ حاصل بی‌توجهی به مامایی
  • سالانه بین ۲۵۰ تا ۵۰۰ هزار سقط عمد در ایران انجام می‌شود