Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/قم کارشناس ژنتیک مرکز ناباروری جهاددانشگاهی قم به بیان فرایند تعیین جنسیت قطعی در این مرکز و همچنین مباحث مرتبط به امور ژنتیکی در این مرکز پرداخت.

ناصر کلهر، کارشناس ژنتیک مرکز ناباروری جهاد دانشگاهی قم،با اشاره بر اینکه مشاوره ژنتیک به چهار بخش زمانی قبل از ازدواج، قبل از بارداری، حین بارداری و بعد از تولد فرزند دارای ناهنجاری تقسیم می‌شود، عنوان کرد: زمانی که افراد برای مشاوره ژنتیک به مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری جهاددانشگاهی واحد قم مراجعه می‌کنند در ابتدا با پرسش سوالاتی شجره نامه آنها رسم می شود و بر اساس آن خطرات بیماری ها، آزمایشات وتوضیحات لازم گفته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با تاکید براینکه در گذشته فقط زوج هایی که ازدواج فامیلی داشتند به مشاوره ژنتیک مراجعه می‌کردند، اما امروزه وزارت بهداشت به همه زوجین توصیه می کند که قبل از ازدواج به مشاوره ژنتیک مراجعه کنند، ادامه داد: از علل دیگر مراجعه به مشاور ژنتیک می توان به وجود بیماری های ژنتیک مثل ناشنوایی ،کند ذهنی، سرطان و... در اقوام درجه یک، یک سال نازایی و... اشاره کرد.
وی با اشاره بر اینکه بیماری های ژنتیک به دو دسته کروموزومی و ژنتیکی تقسیم می‌شود، بیان کرد: برای افرادی که قصد بارداری با مشکلات ژنتیکی با منشا نقص کرموزومی دارند، اسپرم و تخمک در آزمایشگاه تلقیح داده می‌شود و بعد از بررسی جنین ها از لحاظ ژنتیکی، جنین سالم و فاقد اختلال به رحم مادر انتقال داده می شود.
کارشناس ژنتیک مرکز ناباروری جهاد دانشگاهی قم با بیان اینکه بیماری های با منشا ژنتیکی غالبا در ازدواج های فامیلی رخ می دهد، اظهار کرد: لازمه  این بررسی وجود مولکول شناساگر در اصطلاح به نام کروب است که در صورت موجود از آن استفاده می شود در غیر این صورت با روشی گران قیمت تر به نامArrary CGH همه کروموزوم ها در یک آزمایش بررسی می‌شوند که آیا نقصی دارند یاخیر؟
کلهر بابیان اینکه ازفعالیت های دیگر این مرکز تعیین جنسیت جنین است که با روش مولکولی احتمال اشتباه آن کمتر از یک درصد است، تصریح کرد: تعیین جنسیت در اولین فرزند و زوج هایی که از هردو جنس فرزند را دارند، صورت نمی‌گیرد؛ زیرا ممکن است همه افراد تقاضای دختر و یا پسر داشته باشند که این امر سبب برهم خوردن تعادل جمعیت جامعه می‌شود.
 وی با تاکید بر اینکه رفعه مشکلات ژنتیکی انجام شده در این مرکز مربوط به قبل از زایمان وجلوگیری از تولد فرزند دارای ناهنجاری است، اظهار کرد: در دوران بارداری آزمایشات، سونوگرافی، اکو قلب و تست های غربالگری برای تشخیص این ناهنجاری ها پیشنهاد می شود، که تا احتمال بیش از ۹۰ درصد سلامت جنین را مورد برسی قرار میدهند.
کارشناس ژنتیک مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی قم خاطر نشان کرد: در بیماری های ژنتیکی که از سنین بزرگسالی شروع می‌شوند امکان تشخیص شان در دوران بارداری وجود ندارد؛ اما اگر این ژن معیوب در قبل از بارداری شناسایی شده باشد با روش PND از مایع اطراف جنین نمونه برداری میشود و می‌توان فهمید که آیا این جنین بیمار هست یا خیر.
وی با تاکید بر اینکه مشاوره ژنتیک فقط برای زوجین با نسبت فامیلی نیست اگر چه در زوجین با نسبت فامیلی و یا هم روستا بودن بسیار حائز اهمیت است، بیان کرد: باور اشتباهی در بین برخی از افراد جامعه مبنی بر اینکه با یک آمپول می‌توان مانع از بروز مشکلات ژنتیکی در فرزند شد، وجود دارد؛ که این موضوع کاملا اشتباه بوده و در هیچ جای دنیا دارویی با این کارایی وجود ندارد.
کلهربا بیان اینکه درهیچ جای دنیا تضمینی داده نمی شود که فرزند کاملا سالم به دنیا می ‌آید، خاطر نشان کرد: گاهی ممکن است که ژن های زن و مرد کاملا سالم بوده اما در تشکیل لقاح یک آنزیم سبب اختلال در جنین می شود که در همه موجودات این انزیم ها وجود دارد و نمی توان از آن جلو گیری کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی درمان ناباروري جهاد دانشگاهی قم منطقه قم مشاوره ژنتیک تعیین جنسیت بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۹۳۸۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«شهریه» مدارس غیردولتی تا ۳۱ اردیبهشت تعیین می شود/ معلمان مدارس غیر دولتی بیمه کامل می‌شوند

احمد محمودزاده با بیان اینکه پیش ثبت نام شهریه مدارس غیردولتی بر اساس مصوبه شورای نظارت سال‌های گذشته، به دلایل تسریع در کار و تکریم مراجعه کنندگان به مدرسه انجام می شود گفت: شرط پیش ثبت نام در مدارس غیردولتی این است که تا زمان ابلاغ شهریه سال، بر اساس شهریه سال قبل ثبت نام اتفاق بیفتد، شرط دیگر هم این است که به هر دلیلی دانش آموز از ادامه ثبت نام در مدرسه انصراف داد، هزینه دریافت شده پس داده شود.

وی افزود: امسال افزایش هزینه درصدی نیست بلکه براساس عملکرد مدارس و مراکز افزایش می یابد، احتمال دارد شهریه برخی مدارس نسبت به سال گذشته افزایش و برخی ثابت و حتی برخی نیز شهریه کاهشی داشته باشند.

رئیس سازمان مدارس و مراکزغیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه این گونه نیست هرسال درصدی برای همه مدارس اعلام کنیم ادامه داد: درصد افزایش متناسب با آیتم‌ها و الگوهای شهریه، در هفت محور تعیین می شود؛ امسال هم بازنگری جدی انجام شده و بر این اساس مدرسه به مدرسه و مرکز به مرکز بررسی انجام می‌شود.

محمودزاده با اشاره به اینکه همین روزها بررسی در حال انجام است گفت: بخشنامه شهریه سوم اردیبهشت ۱۴۰۳ ابلاغ شده، ۱۰ روز اول توجیه و اقناع برای موسساتی است که با فرمت‌های جدید به چه شیوه عمل کنند، ۱۰ روز فرصت وارد شدن به سامانه دارند تا همه اطلاعات مدرسه‌ای را وارد و بارگذاری کنند.

وی ادامه داد: کارگروه بر اساس مصوبه و ماده ۱۶ قانون تاسیس مدارس غیر دولتی که مدیر منطقه رئیس کارگروه است با همراهی موسسان و نماینده انجمن اولیا و مربیان و مسئولان در داخل آموزش و پرورش، معاونان آموزش و پرورشی این شهریه تایید و به استان اعلام می‌شود. در صورت تایید از سمت استان این شهریه در پنل مدیریتی مدرسه برای دید عموم با کد مدرسه و اسم مدرسه ثبت می‌شود که همه این فرآیند تا ۳۱ اردیبهشت مشخص می‌شود.

ساعت تدریس معلمان غیردولتی برای «بیمه» شدن

رئیس سازمان مدارس و مراکزغیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه حمایت از معلمان مورد غفلت قرار گرفته است عنوان کرد: معلمان بر اساس قانون ۳۰ ساعته شدند و متناسب با ۳۰ ساعت آموزش و تدریس، بیمه کامل می‌شوند و دستمزد ۳۰ ساعت کامل را می‌گیرند.

محمودزاده در خصوص جریمه نقدی مدارسی که بیشتر از شهریه و بیشتر از شهریه فوق برنامه که ۴۰ درصد شهریه است دریافت می کنند عنوان کرد: اگر مدرسه‌ای تخلف حوزه را داشت در شورای نظارت تصمیم می‌گیریم؛ از حساب مدرسه برداشت می‌شود، طبق ماده ۱۸ تبصره ۲ سهم دانش آموز به خودش داده می‌شود و به خاطر همین تخلف و جریمه بخشی تا صد درصد شهریه را در شورای نظارت در سطح کشور تصمیم گیری خواهیم کرد و برای استفاده در مناطق محروم در اختیار آموزش و پرورش کشور قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه طبق گزارش های سامانه، ۲۲۵۳ فقره پرونده تخلف از استان‌ها گزارش شده افزود: صددرصد به پرونده‌ها رسیدگی می‌شود و مردم با ثبت شکایت در سامانه می توانند تخلفات را گزارش دهند.

رئیس سازمان مدارس و مراکزغیردولتی و توسعه مشارکت های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه در این خصوص به سازمان تامین اجتماعی توصیه شده است که همراهی خوبی با این موضوع داشته باشد افزود: با این کار همه معلمان به حق و حقوق خود می‌رسند و به صورت کتبی و شفاهی به همه موسسان هم ابلاغ شده است.

محمودزاده با بیان اینکه در تهران ۲۰ درصد دانش آموزان در مدارس غیردولتی تحصیل می کنند اظهار کرد: ۸۰ درصد دانش آموزان در مدارس دولتی مشغول تحصیل هستند.

وی با بیان اینکه در سرانه فضای آموزشی انعطاف داریم اما در بحث ایمنی با کسی تعارف نداریم عنوان کرد: در مدارس غیردولتی طبق سند تحول بنیادین تنوع محیط یادگیری را می‌پذیریم یعنی دانش آموزی کلاس‌های تئوری را در مدرسه و سالن ورزش را در جای دیگر انجام می‌دهد تا شاداب بیشتری در او به وجود آید.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • مسی تغییر ژنتیکی داده شد!
  • «شهریه» مدارس غیردولتی تا ۳۱ اردیبهشت تعیین می شود/ معلمان مدارس غیر دولتی بیمه کامل می‌شوند
  • بارتون: مسی تغییر ژنتیکی داده شد!
  • جلوگیری از سقط عمد ۳ هزار مورد جنین سالم در کشور
  • «تست ژنتیک»، گمشده و چراغ راه ورزش ایران
  • سالانه بین ۲۵۰ تا ۵۰۰ هزار سقط عمد در ایران انجام می‌شود
  • تغییر فرمول تعیین دستمزد کارگران قطعی شد؟
  • خبر جدید درباره رقم دستمزد ۱۴۰۳ / تغییر فرمول تعیین دستمزد کارگران قطعی شد؟
  • جان باختن پدر و فرزند در ویلای شخصی
  • روایتی از معلم نیکوکار بیرجندی برای حمایت ۱۱ فرزند معنوی