Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، روزنامه جوان در گزارشی به تبعات تعیین جنسیت پرداخته است که بخش‌های مهم آن در ادامه می‌آید.

در گذشته‌های دور داشتن فرزند پسر به معنی داشتن نیروی انسانی بیشتر بود و از آنجایی که ساز و کار‌های نظامی و انتظامی هم در جوامع شکل نگرفته بود پسر داشتن یک جور‌هایی به معنی داشتن سرباز و جنگجو هم به شمار می‌آمد و این‌گونه بود که اغلب خانواده‌ها ترجیح می‌دادند فرزندشان پسر باشد نه دختر.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ماجرا در برخی جوامع حتی منجر به شکل‌گیری پدیده از بین بردن نوزادان دختر شده بود. ماجرای زنده به گور کردن دختران در عصر جهالت عربستان هنوز هم به عنوان یک پدیده قابل تأمل موضوع بحث و بررسی محافل علمی است.

اما انگار عصر جاهلیت هنوز به پایان نرسیده و پیشرفت‌های علمی و تکنولوژی نوع تازه‌ای از همان جاهلیت دخترکشی را در دنیای امروز باب کرده است با این تفاوت که این بار نیازی به زنده به گور کردن نیست. حالا به مدد علم و تکنولوژی یا اصلاً جنین دختر تشکیل نمی‌شود تا بخواهد زنده به گور شود یا در همان دوران جنینی، جنین‌های دختر حذف می‌شوند!

این ژانر وحشت دنیای مدرن که در برخی کشور‌های دنیا در حال رخ دادن است نه فقط توازن جنسیتی پسران و دختران را در دنیای امروز به‌هم می‌ریزد بلکه به واسطه استفاده از دارو‌های هورمونی و ایجاد شرایط مصنوعی تولید جنین مذکر، سلامتی مادران را به خطر می‌اندازد. جالب‌تر از همه اینکه در برخی مراکز درمان ناباروری در ایران هم انتخاب جنسیت جنین اتفاق می‌افتد! تنها شرطش این است که باید دو فرزند قبلی از یک جنس باشند. در این صورت شما می‌توانید جنسیت فرزند سوم را خودتان انتخاب کنید!
 


دخترکشی در عصر جاهلیت مدرن

طبق تحقیقاتی که در مجله BMJ Global Health منتشر شده است، از دهه ۱۹۷۰ تاکنون سقط جنین بر پایه جنسیت در کشور‌هایی مثل چین، هند و ۱۰ کشور دیگر باعث از بین رفتن ۲۳ تا ۴۵ میلیون نوزاد دختر شده است و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۳۰، حدود ۴/۷ میلیون نوزاد دختر دیگر نیز از بین بروند. چنین موضوعی باعث برهم خوردن تعادل نسبت تعداد زنان و مردان در جامعه می‌شود.

در مطالعات جدید از مدلی مبتنی بر داده‌های مربوط به ۳/۲۶ میلیارد تولد در ۲۰۴ کشور جهان استفاده شده است و در آن مشخص شده که در ۱۲ کشور شواهدی قوی از عدم تعادل نسبت زن و مرد وجود دارد و ۱۷ کشور دیگر نیز در معرض این خطر هستند. نکته مثبت این تحقیقات این است که شرایط این کشور‌ها به خصوص چین و هند که ۹۵ درصد این سقط جنین‌ها در آن‌ها رخ می‌دهد، در حال بهبود است. بر اساس این مدل، پیش‌بینی می‌شود که تا سال ۲۱۰۰ این کشور‌ها ۵/۷ میلیون نوزاد دختر دیگر را از دست بدهند.

در چین و هند که تعداد مردان ۷۰ میلیون بیشتر از زنان است این عدم تعادل و مضیقه در ازدواج باعث نگرانی برای تنها ماندن و افزایش خشونت و قاچاق زنان شده است. در سال‌های اخیر عدم تعادل جنسیتی در این دو کشور کاهش یافته است، زیرا مقامات دولتی مشوق‌هایی برای تولد فرزند دختر و محدودیت‌هایی برای سقط جنین مبتنی بر جنسیت قرار داده‌اند.
 


با این حال تلاش بیشتری باید در این زمینه انجام شود. محققان این مقاله می‌گویند برای برقراری تعادل جنسیتی باید اقدامات فوری در چین، هند، آلبانی، ارمنستان، جمهوری آذربایجان و ویتنام انجام شود.

اگر این تعادل در سایر کشور‌هایی که در آن‌ها پسران به دختران ترجیح داده می‌شوند مانند مصر، افغانستان، نیجریه، پاکستان و تانزانیا از بین برود طبق مدل‌سازی انجام شده می‌توان پیش‌بینی کرد که تا سال ۲۱۰۰ احتمال از دست دادن ۲۲ میلیون فرزند دختر دیگر وجود خواهد داشت. اگرچه همه این موارد فرضیات هستند، اما با افزایش قابلیت تشخیص جنسیت جنین و دسترسی بیشتر به امکانات سقط جنین و همچنین افزایش تبعیض جنسیتی بروز چنین اتفاقی دور از ذهن نیست.

تبعیض جنسیتی مشکلی است که در سراسر جهان وجود دارد و اگرچه سقط جنین در مواردی می‌تواند برای سلامت مادر مناسب باشد، اما هنجار‌های اجتماعی نیز می‌تواند بر آن اثر بگذارد. علاوه بر سقط جنین مبتنی بر جنسیت، محققان کودک‌کشی و عدم وجود مراقبت‌های بهداشتی مناسب برای زنان را علت از بین رفتن فرزندان دختر و زنان در سراسر جهان می‌دانند.

پیش‌بینی نحوه تغییر این رفتار‌ها در آینده دشوار است و این مدل جدید که هنوز ناکامل است اولین تلاش محققان برای پیش‌بینی تعداد پسران و دخترانی است که در سال‌های آینده متولد می‌شوند. نویسندگان این مقاله می‌گویند این یافته‌ها بر ضرورت کنترل تعادل جنسیتی در کشور‌هایی که فرزند پسر به دختر ترجیح داده می‌شود تأکید دارد.

 


روش‌های تعیین جنسیت جنین ریسک ابتلا به سرطان را در مادر افزایش می‌دهد

دکتر حمیدرضا چوبینه، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران، متخصص بیولوژی تولیدمثل (درمان ناباروری) در این رابطه می‌گوید: یکی از بحث‌هایی که علوم مختلف پزشکی به خصوص درمان ناباروری روی آن کار می‌کنند، تکنیک بررسی اختلالات ژنتیکی و کوروموزومی است که در اصل، درمان ناباروری و پیشگیری از اختلالات ژنتیکی را مورد هدف قرار می‌دهد، اما در کنار این هدف اصلی امکان تعیین جنسیت جنین هم وجود دارد.

در برخی کشور‌ها انجام چنین کاری ممنوع است. با وجود این، اما شاهد گرایش مردم به روش‌های غیرعلمی مانند جادو برای تعیین جنسیت جنین هستیم. یکی از روش‌های علمی البته با قطعیت کم برای تعیین جنسیت فرزند روش IUI است که احتمال موفقیت آن ۶۵ تا ۷۰ درصد و درصد موفقیت باروری در این روش ۲۰ درصد است و در مجموع شانس داشتن فرزند از جنس دلخواه در این روش کم است.

روش تشخیص ژنتیکی قبل از لانه‌گزینی روش دیگری است که برای درمان یا جلوگیری از اختلالات ژنتیکی و کوروموزومی استفاده می‌شود و با این روش می‌توان با موفقیتی بیش از ۹۵ درصد جنسیت جنین را هم به دلخواه تعیین کرد. برای انجام این کار باید دارو‌های متعددی به مادر تزریق شود و سختی زیادی را باید تحمل کند و این اطلاعات پیش از انجام کار به خانواده‌ها داده می‌شود.

ورود هیچ ماده بیرونی به ساختار بدن خالی از عارضه نیست و روش‌های تعیین جنسیت جنین هم ریسک ابتلا به بیماری سرطان را در مادر افزایش می‌دهد، به خصوص اگر فردی دارای زمینه باشد. البته این بدین معنا نیست که کسی با یک بار انجام این کار الزاماً سرطان می‌گیرد.

من به اقوام خودم هم توصیه می‌کنم اگر می‌خواهند فرزند داشته باشند به خواست خدا در تعیین جنسیت فرزندشان احترام بگذارند و این توصیه را به مردم کشورم هم می‌کنم هرچند این بحث‌ها نیازمند ورود صاحبان فرهنگ و جامعه‌شناسی و اصلاح نگرش در جامعه است.
 


تبلیغات تعیین جنسیت جنین بیشتر تجاری است

دکتر محمدمهدی آخوندی، مؤسس انجمن جنین‌شناسی نیز می‌گوید: در حالت عادی شانس زوج برای داشتن فرزند پسر یا دختر مساوی است. تبلیغات در ارتباط با اقدام به انتخاب جنسیت جنین مورد نظر با دارو، تغذیه و یا جداسازی اسپرم با روش‌های مختلف و متنوع شست‌وشوی اسپرم گمراه‌کننده است. این اقدامات که با هزینه‌های زیادی نیز صورت می‌پذیرد، شاید بتواند با درصد کمی، نسبت به فرزندآوری از جنس خاص مؤثر افتد، ولی نمی‌تواند اقدامی قطعی برای استفاده از این روش‌ها باشد.

تلاش برای داشتن فرزند از جنسیت دلخواه، انتظاری صددرصدی است و دل بستن به استفاده از این روش‌ها فرد را با نتیجه خلاف آن مواجه نموده و مواجهه زوج با این موقعیت، آن‌ها را به سمت توقف حاملگی تشویق می‌کند.

دل بستن به تبلیغات فراوان فراهم کردن امکان دستیابی قطعی به پسر یا دختر با تغذیه یا استفاده از اقداماتی نظیر قلیایی یا اسیدی کردن رحم یا شست‌وشوی اسپرم اشتباه محض است.

با این روش‌ها نمی‌توان جنسیت جنین را پیش‌بینی کرد. این روش‌ها بیشتر جنبه‌های کسب درآمد داشته و گمراه‌کننده است و فقط شاید بتواند احتمال ۵۰ درصدی داشتن فرزند دلخواه را به ۷۰ یا ۷۵ درصد برساند و درصد باقیمانده راه فراری برای تداوم کسب درآمد است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سرطان زنان تعیین جنسیت جنین توازن جنسیتی تعیین جنسیت جنین درمان ناباروری داشتن فرزند روش ها سقط جنین پیش بینی کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۷۹۷۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش مهم رسانه ملی در ترویج فرزندآوری

اشکان ممبینی، کارشناس رسانه با بیان لزوم ارتقای کیفیت تولیدات رسانه ملی برای ترویج فرزندآوری گفت: تسهیلات ویژه‌ای برای مسکن، ازدواج و فرزندآوری مصوب شده است، ولی بیشتر مردم از آن بی‌اطلاع هستند، از این رو باید اطلاع‌رسانی از سوی رسانه‌ها و مسئولان انجام شود.

به گزارش ایسنا، له نفل از «راهبرد معاصر»؛ سی ام اردیبهشت سال ۱۳۹۳ و طبق بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی، رهبر معظم انقلاب اسلامی سیاست های کلی جمعیت را به رؤسای قوای سه گانه و همچنین مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ کردند. با ابلاغ این ۱۴ بند، دستگاه های مختلف موظف به بکارگیری سیاست ها در تدوین برنامه ششم توسعه و اجرای آن شده اند تا چشم انداز رشد جمعیت کشور به همراه کیفیت و سلامت جامعه تضمین شود.

ایشان در سال ۱۴۰۱ در پیامی با تشکر از فعالان دلسوز حوزه جمعیت، تلاش برای افزایش نسل و جوان شدن نیروی انسانی کشور و چاره‌جویی برای نجات کشور از آینده‌ هولناک پیری جمعیت را سیاستی حیاتی و از ضروری‌ترین فرائض دانستند و تأکید فرمودند: این سیاستی حیاتی برای آینده‌ بلندمدت کشور عزیز ماست. کاوش‌های صادقانه‌ علمی نشان داده است این سیاست را می‌توان با پرهیز از همه‌ آسیب‌های محتمل یا موهوم پیش برد و آینده‌ کشور را از آن بهره‌مند ساخت. 

رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیگر فرمایشات خود تصریح کردند: غربی‌ها با افزایش عدد مسلمان‌ها مخالفند، با افزایش عدد ملتی که جوان‌هایش می‌توانند در عرصه ظاهر بشوند و کشور را به اوج برسانند، معلوم است مخالفند. ما نباید کار را به‌گونه‌ای پیش ببریم که مقصود آن‌ها عملی بشود؛ باید به‌گونه‌ای حرکت کنید که مقاصد اسلامی حفظ شود.

اشکان ممبینی، کارشناس رسانه درباره لزوم اتخاذ تدابیر ویژه برای افزایش و جوان سازی جمعیت کشور که یکی از مهم ترین تکالیف مشخص شده از سوی آیت الله خامنه ای (مدظله العالی)، مقام معظم رهبری بر دوش مسئولان است، به خبرنگار «راهبرد معاصر» گفت: در مقطعی شعار «فرزند کمتر، زندگی بهتر» اثر بالایی در اذهان عمومی گذاشت و اکنون با توجه به اقتضائات و به صدا درآمدن زنگ خطر پیری جمعیت، باید شعار مناسبی جایگزین شود. 

وی شعار «فرزند بیشتر، زندگی شادتر» را به عنوان جایگزین «فرزند کمتر، زندگی بهتر» مطرح کرد و افزود: ضرورت دارد با پیوست های رسانه ای، تبلیغاتی و اجتماعی در راستای نهادینه سازی فرزندآوری در جامعه اقدام کرد. باید با اهتمام و جدیت ویژه ای وارد عمل شد و اهداف مدنظر جوانی جمعیت را در قالب قرارگاهی با سرعت بیشتر دنبال کرد.

کارشناس رسانه با تأکید بر لزوم ارتقای کیفیت تولیدات رسانه ملی برای ترویج فرزندآوری، عنوان کرد: باید ساختارهای فکری جامعه بر مبنای «فرزند بیشتر، زندگی بهتر» و ترویج و ترسیم مزایای زندگی در خانواده های پرجمعیت تغییر یابد. در کنار بسترسازی فرهنگی باید تدابیر لازم برای حمایت های اقتصادی از خانواده های دارای چند فرزند در دستور کار قرار گیرد و روند اجرای مصوبات و قوانین حمایتی نظارت و ارزیابی شود

ممبینی گفت: در دولت سیزدهم تسهیلات ویژه ای برای مسکن، ازدواج و فرزندآوری مصوب شده است، ولی بیشتر مردم از آن بی اطلاع هستند، از این رو باید اطلاع رسانی از سوی رسانه ها و مسئولان انجام شود. 

وی تأکید کرد: وزارت ورزش و جوانان در تعامل با بانک مرکزی و نهادهای ذی‌ربط با توجه به اهمیت موضوع نسبت به هماهنگی و صدور مجوز اعطای تسهیلات برای ازدواج و فرزندآوری اقدام کرده است. تسهیل اخذ وام برای تأمین مسکن جوانان نیز طی ابلاغ به بانک ها انجام شده است. 

کارشناس رسانه با بیان اینکه برنامه ریزی برای ازدواج آسان جوانان دغدغه مهمی به شمار می رود و باید متولیان امر و خیرین نسبت به اطلاع رسانی از بسته های تشویقی و حمایتی اقدام کنند، عنوان کرد: به نظر می آید باید در قالب طرحی، مدیران دستگاه ها به دیدار خانواده های دارای فرزندان چندقلو بروند و با تبلیغات رسانه‌ای لزوم حمایت های لازم از آنها به جامعه منتقل شود. 

ممبینی گفت: ضرورت دارد با بهره گیری از ظرفیت دانشگاهیان و نخبگان در قالب طرح، مقاله، پایان نامه و... در زمینه حمایت از جوانی جمعیت کمک گرفت و حتی در ابعاد ملی طرح هایی با قابلیت اجرا ارائه کرد. 

وی افزود: طرح‌هایی همچون راه اندازی مهدهای کودک در دستگاه های مختلف با هدف ایجاد آرامش خاطر برای مادران شاغل در راستای ارائه خدمات مطلوب به مردم باید مدنظر قرار گیرد. در این رابطه شهرداری ها می توانند با امکانات خود نسبت به راه اندازی مهدهای کودک اقدام و دستگاه های اجرایی طبق قانون مکان مورد نظر را پیش بینی یا هزینه های مصوب را تقبل کنند.

کارشناس رسانه با بیان نقش سایر ارگان ها در این زمینه تأکید کرد: در قانون وظایف بانک ها و مصوبات حمایتی مشخص است، از این رو بانک های دولتی و خصوصی باید پویاتر باشند و در راستای تسهیل مسیر اخذ تسهیلات همراه تر عمل کنند. سخت گیری های بی مورد بانک ها تمرد از قانون است و برخورد جدی قانونی را به وسیله مراجع ذی صلاح می طلبد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مصرف خودسرانه این آمپول خطرات جبران ناپذیری دارد!
  • کاهش نرخ باروری در ایران از چه وقت شروع شد؟
  • شروع کاهش نرخ باروری به حدود دهه چهل برمی‌گردد
  • جلوگیری از سقط عمد ۳ هزار مورد جنین سالم در کشور
  • مست عشق : روایتی متفاوت از عشق با حضور ستارگان دو کشور (+عکس)
  • سالانه بین ۲۵۰ تا ۵۰۰ هزار سقط عمد در ایران انجام می‌شود
  • نقش مهم رسانه ملی در ترویج فرزندآوری
  • جانمایی نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری برخط کشور در قشم
  • راه اندازی نخستین ایستگاه مدرن لرزه نگاری برخط کشور در قشم
  • جانمایی نخستین ایستگاه مدرن لرزه نگاری برخط کشور در قشم